Friday, April 16, 2010

Fyda's Blog 100416 -KFC, APAKAH?

Selamat Malam wahai sekalian umat blogger!

-apa kes cakap Melayu ni? Post lepas kemmain lagi dia cakap omputih..-

Nyah, ni blog mak nyah. Suke hati mak la nak cakap bahasa apa pon. Mak nak cakap bahasa Jawa ke, Tamil ke, hatta Korea ke, tak menyusahkan kau kan, nyah?? 아랐어?*Betol ke mak eja ni nyah??

Okeh. Berbalik kepada tajuk mak tadi ye nyah2 sekalian..

Anda nampak tajuk post diatas? Aku ulang sekali lagi ye.
KFC SUCKS! BUSUK, TAK BERTAULIAH!
Well, mungkin bukan semua KFC yang sebegitu. Tapi ada satu Restoran KFC dekat satu daerah di Johor ni yang agak...DUHH!!

Ceritanya bermula begini. *amek popcorn ya nyah!
Ada sorang jiran aku nih. Cik M *nama samaran pegi balik kampung dia kat Muar nun. Satu famili. Pada suatu hari, Cik M dan keluarganya pergi le ke KFC dengan niat nak makan ayam goreng KFC yang sedapnya sampai menjilat jari tu.
Lepas dah siap order semua tuh diorang satu famili pon menghadap la ayam goreng yang yum yumm tuh..

Nak dijadikan cerita... Salah sorang dari famili Cik M ni pon cubitlah 'ayam goreng' yumm yumm tuh kan.
SEKALI DER, 'ayam' tu siap ada ekor lagi der.. Belek punya belek, baru diorang dapat tau, 'ayam' yang diorang sangkakan ayam goreng yumm yumm tu rupanya TIKUS der!!!!
Buuwekkkkkk!! Muntah belahak diorang anak beranak der! Tchh!
Cuba korang bayangkan tikus yang bersalut tepung resepi istimewa pak cik kolonel tu.
APAKAH??

Pastu, diorang satu famili pon pi ler kat kaunter KFC tu, nak mintak ganti rugi. Tapi..orang KFC tu cuma bayar balik harga ayam yang diorang beli tuh. Sebab tak nak kecoh.
Hah! Berangan!
Bila citer ni sampai kat cuping telinga aku jek terus berkobar2 semangat aku nak kepoh kat blog kesayang aku ni! Hehe.
Mintak maaf ye pekerja KFC sekalian!

Bayangkan, tikus gondol ini bersalut tepung.. BUWEKKK!!!




Love, Fyda

슈퍼주니어,난너없이 못살아!!

2 comments:

Fika said...

peh mmg nak muntah. awwwwww. bang ang sapa punya idea nak masak tikus tu. ewwwww geli seh!

Irah Aizi said...

eeeeeiiiwwww....
Fyda!! GELINYE!!!!
unnie xmau mkn KFC lg dh...
Ya Allah... teruknye....

aaaaaaaaa.... geli..geli..
takotnye.... eee.. xtau la ape nk ckp....
melampaunye KFC tu! pegi report aje kt kerajaan...
patutnye tngkap gambar ayam aka tikus tu n then tunjuk bukti..!!

eeiiww...

owh, btw.. arasseo tu fyda mmg salah eja ye nyah!알았어... begini ye nyah...
tenkiu~~ hhehehe..